Cin, cin, cin, zvončki pojejo

Ravno sem prišla iz nekega trgovskega centra in ko se vsedem v avtu, zadovoljna, da sem nakupila že celo vrečko božičnih daril in neke super lučke, ki jih nujno potrebujem, nakar pogledam telefon in zagledam datum. Kaj? November? Ali ni že december?

Ho, ho, ho … Ja november, december … No in zdaj me zanima, koga vse moti prižig lučka že skoraj 3 avgusta in krasitev jelke na prvi šolski dan? Ok, pretiravam, priznam. Ampak kje sem že to videla? 😉

In sem tako kot vsak drug znanec, ki ga srečam in slučajno stojiva pod kakšno omelo (no, no, poredne misli stran) in hitro nanese pogovor o normalnosti, saj veste, tistih, ki vse to krasijo, postavljajo izložbe in prižigajo lučke ter uporabljam oguljene stavke: “Pa vsako leto je že vse prej in prej okrašeno. Pa saj ne bo ostalo nobenega vzdušja do Božiča. Pa kdo že zdaj kupuje božične stvari?”, in mimogrede skrivam vrečko, da ne bo kdo opazil novih bučk za na smrekico 😉

Seveda je za tem, vse dodobra premišljena marketinška strategija. Ko te poboža božična glasba, lesketajoče se izložbe pritegnejo poglede, se nekaj začne v nas dogajati. In čeprav zraven zavijamo z očmi, že v nas budijo tiste prijetne tople občutke mrzle zime, vročega čaja in prijetne toplote iz kamina. Pred očmi se že kar rišejo prizori CocaCole reklam (takšni ja).

No, zdaj pa sledi tisti odkriti del tega zapisa. Ne glede, kolikokrat tudi sama zavijem z očmi in pokomentiram o pretiravanju in prehitevanju časa, sem pa popoln kandidat, zaradi katerih se to počne že novembra in še malenkost prej. Namreč Božič in sploh cel december naravnost obožujem. In vse to je pri nas en velik dogodek. Zakaj?

Prvič zato, ker imam otroke in postanem čisto navaden otrok ta čas tudi sama. Kar vprašajte mojega moža, kako cepetam, ko zavijam darila in bi že kar danes sama postavila smrekico, da jih bomo lahko jutri že odvijali. No, lani res nisem zdržala do 25. zjutraj (kot opravičilo, vsako leto gremo 24.12. k mojim domačim, kjer se zbere ožja družina, povečerjamo pojedino, ki jo pripravi moja mami in potem odpiramo darila, pojemo in se zabavamo v noč). Domov pridemo šele 25. zvečer ali celo 26. In kaj zdaj? Tudi doma mora biti božično jutro. Zato sem lani sem predlagala, da odpremo darila kar 24. zjutraj (saj otroci ne vedo, oz. še ne vedo, katero noč se odpravi Božiček na pot).

Drugič pa zato, ker so to eni najlepših spominov na moje otroške dni. Pri nas so bili in še vedo so to eni najlepših dni v letu, polni smeha, petja in veselja. Tudi moja mami je ta letni čas pričarala v pravljičnega, romantičnega in predvsem nepozabnega. Aja, pa še to srečo imam, da imam rojstni dan 23.12.

Kaj pa darila? Pa vsi imajo vsega že preveč. Ja, ja in ja! Z vsem tem se strinjam, zato načrtujem Božič in vse ta mogočna obdarovanje že toliko prej. Ker smo nasičeni z vsem, ne želim, da to manjšamo in o tem razglabljamo okrog tega letnega časa. Zato reduciram prej, zdaj, danes. Ne takrat. To je čas daril in konec. Sploh pa je veselje ob odpiranju škatel neprecenljivo. Recimo Lara si zelo želi skokico, navadno malo žogico, ki jo dobiš v Tediju za 1eur in me zanjo že nekaj časa prosi. In seveda bi ji jo lahko šla kupit takoj, ker si jo res želi, vendar ne, to bo dobila v času zimskega obdarovanja. To si želi, na to čaka in na to bo še počakala. Čeprav gre za malenkost, bo to njej predstavljajo določeno vrednost. Torej darila so pomembna, vendar ni pomembna vrednost. Pozornost in lepi občutki, to šteje.

Evo, tako tudi jaz novembra pišem o decembu 😉 (še dobro, da ne proslavljam Novega Leta že maja 😉 ) Vam pa podajam nekaj super idej, katere se pač enostavno ne da realizirati zadnjih nekaj dni in je zanje potreben čas.

 

1. Tole kradem od moje prijateljice Monike, ki mi je tako super, da že tudi sama delam na njej. In je zdaj pravi čas, da začnete z njo. Namreč, njuna otroka sta prejela pismo od Božička. Ja, čisto ta pravo pismo! V pismu ju je naprej lepo pozdravil ter jima razložil, kako se veseli, da ju obišče in jima pusti presenečenje pod smrekico. Vendar je potrebno škrate pomočnike, ki pridno izdelujejo darila, plačati. Za plačilo pa sprejemajo “smejkote” (oz. kakršne koli nalepke že), ki jih pridelajo samo otroci, kadar so pridni. Torej, kadar sta fanta pridna, dobite nalepko smejkotov, ki jih pridno zbirata, da bo lahko Božiček poplačal svoje palčke. Ko je moj Gal to videl, je takoj zagrizel v vabo in sedaj tudi mi vsak dan zbiramo nalepke.

2. No tale ideja mogoče sploh ni več ideja, ker že postaja čisto klišejska, samo meni je takooo všeč. Matchy pižame za celo družino. Jaz sem jih naročila kar preko aplikacije Mama (na telefonu – podobno kot Wish in Aliexspres), ker so poceni in za fotografije bodo odlične. Dobite jih tukaj 🙂

3. Izdelava jelke iz filca za otroke – predvsem za ta mala dva. Idejo sem pobrala na Pinterestu. Zeleni filc sem naročila tukaj, ker ga potrebuješ malenkost več, ostalega pa bom kupila v Tediju. Božične okraske bomo izdelali kar sami. Za vse, ki se vam ne da izdelovati, sem jih našla na Aliexspresu.

4. Božične kroglice – samorogi. Joj, tako so sladki, da sem si rekla, da enostavno ni druge, kot da se tega lotim. Hvala Pinterest, še enkrat. Rogove za samoroge sem naročila preko Aliexspresa in komaj čakam, da pridejo. Ostali material pa še moram nabaviti. Najverjetneje bo kakšen Tedi najboljša izbira.

No, pa sem vam praznično polepšala november. Priznajte no 😉

Vtipkajte vaš komentar